Roládkový řez
Roládkový řez
Suroviny rolády:
2 x 3 vejce
2 x 3 polévkové lžíce cukru
2 x 3 polévkové lžíce polohrubé mouky
rum
meruňková marmeláda
Těsto tmavé:
300 g polohrubé mouky
200 g cukru
3 vejce
100 g tuku
250 ml mléka
3 lžíce oleje
3 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
Šlehačkový krém:
500 ml rostlinné šlehačky
1 čokoládový pudink
1/2 l mléka
1 kaštany
cukr podle chuti
Postup:
Ušleháme sníh z bílků, zašleháme cukr a zamícháme mouku a upečeme dvě rolády. Upečené rolády podélně rozkrojíme a stočíme. Vychladlé potřeme meruňkovou zavařeninou. Vymažeme si hlubší plech poskládáme na něj čtyři rolády, pokropíme rumem a zalijeme tmavým těstem. Cukr, vejce a tuk utřeme, přidáme olej a zamícháme mléko, mouku s práškem do pečiva a kakao. Nalijeme na rolády a upečeme. Potřeme šlehačkovým krémem.
Uvaříme pudink z 1/2 l mléka, do horkého zamícháme ledové kaštany, osladíme podle chuti a necháme vychladnout. Do zchladlého pudinku přilijeme 1/2 l rostlinné šlehačky a ušleháme. Dáme ztuhnout.