Jdi na obsah Jdi na menu
 


Roládkový řez

20. 3. 2023

Roládkový řez

Suroviny rolády:

2 x 3 vejce

2 x 3 polévkové lžíce cukru

2 x 3 polévkové lžíce polohrubé mouky

rum

 meruňková marmeláda

Těsto tmavé:

300 g polohrubé mouky

200 g cukru

3 vejce

100 g tuku

250 ml mléka

3 lžíce oleje

3 lžíce kakaa

1 prášek do pečiva

Šlehačkový krém:

500 ml rostlinné šlehačky

1 čokoládový pudink

1/2 l mléka

1 kaštany

cukr podle chuti

Postup:

Ušleháme sníh z bílků, zašleháme cukr a zamícháme mouku a upečeme dvě rolády. Upečené rolády podélně rozkrojíme a stočíme. Vychladlé potřeme meruňkovou zavařeninou. Vymažeme si hlubší plech poskládáme na něj čtyři rolády, pokropíme rumem a zalijeme tmavým těstem. Cukr, vejce a tuk utřeme, přidáme olej a zamícháme mléko, mouku s práškem do pečiva a kakao. Nalijeme na rolády a upečeme. Potřeme šlehačkovým krémem.

Uvaříme pudink z 1/2 l mléka, do horkého zamícháme ledové kaštany, osladíme podle chuti a necháme vychladnout. Do zchladlého  pudinku přilijeme 1/2 l rostlinné šlehačky a ušleháme. Dáme ztuhnout.

( Zdroj: Hana D)

 

re-22e.jpg