Řezy s čokoládovým zeesanem
20. 3. 2023
Řezy s čokoládovým zeesanem
Suroviny:
6 vajec
180 g cukru krupice
160 g polohrubé mouky
20 g kakaa
6 lžic oleje
Náplň:
700 g rostlinné šlehačky
140 g čokoládového zeesanu
175 g vody
4-5 banánů
šlehačka a ovoce na ozdobení
Postup:
Z bílků ušleháme sníh, postupně zašleháme cukr, žloutky a olej. Vařečkou vmícháme mouku s kakaem. Těsto rozetřeme na hlubší plech, vyložený pečícím papírem a zvolna upečeme. Necháme vychladnout a prořízneme.
Ušleháme 700 g šlehačky asi do hustoty jogurtu. Ve 175 g vody metličkou rozšleháme 140 g zeesanu a postupně přimícháváme ušlehanou šlehačku.
Na spodní plát natřeme část zeesanu, poklademe na kolečka rozkrájenými banány, opět potřeme zeesanem. Přiklopíme vrchním plátem, navrch slabě natřeme zbytek zeesanu. Uhladíme a zdobíme šlehačkou a ovocem. Můžeme vše také natřít navrch na piškot a nemusíme prořezávat.
