Punčové řezy
Jednoduché punčové řezy
Suroviny:
12 žloutků
700 g cukru krystal
24 lžic horké vody
580 g hladké mouky
120 g solamylu
2 prášky do pečiva
sníh z bílků
Postup:
Žloutky s cukrem šleháme a postupně po lžících přidáváme horkou vodu. Přimícháme mouku s práškem do pečiva, solamyl a sníh z bílků. Rozdělíme na tři díly, jeden obarvíme bretonem na červeno. Rozetřeme na tři velké nízké pekáče, vyložené pečícím papírem a upečeme.
Smícháme 1/4 litru rumu a 1/4 litru vody. Prvním čtvrtlitrem prolijeme dva světlé pláty a druhým čtvrtlitrem prolijeme červený plát. Skládáme světlý plát, promažeme silně rybízovou marmeládou, červený plát, marmeláda a světlý plát. Zatížíme a necháme proležet. Nakrájíme na čtyři pruhy a polijeme fondánovou polevou ( koupíme v Makru), zdobíme čokoládou.