Jdi na obsah Jdi na menu
 


Medový krémeš

13. 4. 2023

Medový krémeš

Suroviny: 

450 g hladké mouky

150 g cukru

3 polévkové lžíce rumu

3 vejce

1 polévková lžíce medu

1 čajová lžička sody

75 g másla

Krém: 

1 litr mléka

2 vanilkové pudinky

2 žloutky

4 polévkové lžíce polohrubé mouky

150 g práškového cukru

200 g másla

2 polévkové lžíce rumu

500 ml šlehačky

Postup těsto:

Ze všech surovin vypracujeme měkké těsto, rozdělíme na dvě půlky. vymažeme a vysypeme dva velké plechy a rozválené těsto na ně přeneseme. Pečeme na 180°C asi 6 - 8 minut.

Postup krém:

Z mléka, pudinkového prášku, žloutků a mouky uvaříme pudink a necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink dochucený rumem. Krém natřeme na vychlazený plát na to natřeme ušlehanou šlehačku, (můžeme dochutit cukrem) položíme druhý plát. Dáme na noc do ledničky krásně se proleží a budou měkké. Druhý den posypeme cukrem a nakrájíme.

 

re-39e.jpg