Medový krémeš
Medový krémeš
Suroviny:
450 g hladké mouky
150 g cukru
3 polévkové lžíce rumu
3 vejce
1 polévková lžíce medu
1 čajová lžička sody
75 g másla
Krém:
1 litr mléka
2 vanilkové pudinky
2 žloutky
4 polévkové lžíce polohrubé mouky
150 g práškového cukru
200 g másla
2 polévkové lžíce rumu
500 ml šlehačky
Postup těsto:
Ze všech surovin vypracujeme měkké těsto, rozdělíme na dvě půlky. vymažeme a vysypeme dva velké plechy a rozválené těsto na ně přeneseme. Pečeme na 180°C asi 6 - 8 minut.
Postup krém:
Z mléka, pudinkového prášku, žloutků a mouky uvaříme pudink a necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink dochucený rumem. Krém natřeme na vychlazený plát na to natřeme ušlehanou šlehačku, (můžeme dochutit cukrem) položíme druhý plát. Dáme na noc do ledničky krásně se proleží a budou měkké. Druhý den posypeme cukrem a nakrájíme.