Jdi na obsah Jdi na menu
 


Laguna řezy

20. 3. 2023

Laguna řezy

Suroviny:

12 vajec

220 g polohrubé mouky

220 g cukru krystal

1 prášek do pečiva

2 lžíce kakaa

 12 lžic vlažné vody

Postup:

Pečeme dva piškotové korpusy.

Žloutky ušleháme s cukrem, postupně zašleháme vodu. Ručně vmícháme mouku s práškem do pečiva, kakao a sníh z bílků. Pečeme na nízkém velkém plechu, vyloženém pečícím papírem.

Krém máslový:

800 ml mléka

3 vanilkové pudinky

1 máslo

cukr podle chuti

rum

Uvaříme kaši, do vychladlé zašleháme, máslo utřené s cukrem.

Šlehačkový krém:

500 ml rostlinné šlehačky

1 malý dezert mořských plodů, (nebo můžete použít čokoládu, kterou máte rádi)

Dezert, nebo čokoládu rozpustit ve šlehačce, NEVAŘIT !!! jenom rozpustit. Necháme vychladit v ledničce, nejlépe do druhého dne a ušleháme.

Dohotovení:

1 velký balíček dětských piškotů

1 hrnek cappuccina

bílá čokoláda na polevu

trochu tmavé čokolády na ozdobu

První plát pomažeme máslovým krémem (trochu si odložíme na potření povrchu), poklademe piškoty namočenými v cappuccině, potřeme šlehačkovým krémem. Přiklopíme druhým plátem, povrch potřeme slabě odloženým krémem, polijeme bílou čokoládou a tmavou ozdobíme.

Zdroj: (karamelka)

 

re-16e.jpg