Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jahodový sen

20. 3. 2023
Jahodový sen
 
Suroviny: 
 
8 bílků
8 pol. lžic krystalového cukru
2 kávové lžičky octa
8 pol. lžic polohrubé mouky
6 pol. lžic oleje
2 kávové lžičky prášku do pečiva 
 
Bílky ušlehat, přidat cukr, ocet, olej a zlehka přimíchat mouku s práškem do pečiva.
Rozetřeme na hluboký plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 150°C asi 15 minut. Po upečení odloupneme kůrku, vypadá to lépe na řezu.
 
Náplň č.1
 
500 g jahod, nebo jiného ovoce rozmixovat, přidat 2 dcl jahodového sirupu, cukr podle chuti, doplnit vodou, aby vše mělo 750 - 800 ml tekutého stavu i s jahodami. Přimícháme dva pudinky a uvaříme.
Na bílkové těsto rozložíme asi 300 g jahod (můžou být i mražené) a nalijeme teplý pudink s rozmixovanými jahodami. Necháme ztuhnout v chladu. 
 
Náplň č.2
 
700 ml mléka
8 žloutků 
75 g solamylu
2 vanilky
250 ml rostlinné šlehačky
100 g cukru
1 pudink  Olé
 
Žloutky a solamyl rozmícháme v 250 ml mléka, zbylé mléko dáme vařit s cukrem a vanilkami, přidáme žloutkovou směs a uvaříme krém. Necháme vychladit. Ušleháme 250 ml šlehačky, opatrně vmícháme Olé pudink a pomalu stěrkou přimícháme žloutkovou směs. Natřeme na ovocnou náplň.
 
 Náplň č. 3
 
300 ml rostlinné šlehačky ušlehat, natřít na žloutkovou náplň a libovolně ozdobit.
(Zdroj: internet keli62)

 

re-26ce.jpg