Bílkové řezy s jahodovým tvarohem
Bílkové řezy s jahodovým tvarohem
Suroviny:
7 bílků
200 g cukru moučka
70 g másla
200 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
Náplň:
450 g jahod
500 g tvarohu ve vaničce
200 g zakysané smetany
6 želatinových plátků
cukr moučka dle chuti
Postup:
Z bílků ušleháme sníh, přidáme cukr a znovu do tuha ušleháme. Přimícháme rozpuštěné vlažné máslo a mouku s práškem do pečiva. Pečeme na menším plechu (24 x 30 cm) s pečícím papírem v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut. Vychladlý korpus přendáme na tác a na korpus položíme ráfek.
Krém:
Jahody rozmixujeme, smícháme s cukrem, tvarohy a zakysanou smetanou. Plátky želatiny necháme 10 minut nabobtnat v pěti lžících studené vody, pak želatinu s vodou za stálého míchání zahřejeme a rozpuštěné vmícháme do jahodového tvarohu. Nalijeme krém do ráfku a necháme v ledničce ztuhnout, nejlépe přes noc .Odstraníme ráfek, nakrájíme a zdobíme jahodou, namočenou v čokoládě.