Koblihy zdobené sněhem
Koblihy zdobené sněhem
Suroviny:
500 g mouky hladké
500 g mouky polohrubé
80 g cukru
100 g másla
7 žloutků
4 lžíce rumu
60 g droždí
1/2 l mléka
1 lžička soli
citrónová kůra
tuk na smažení
Postup:
Z části vlažného mléka , lžičky cukru a droždí uděláme kvásek. Máslo utřeme s cukrem a se žloutky. Do utřené žloutkové pěny přidáme mouku, rum, vzešlý kvásek, sůl, citrónovou kůru, zbytek cukru a mléka. Vypracujeme těsto, až se na něm tvoří puchýřky. Necháme v teple vykynout. Vykrajujeme kolečka, která necháme vykynout po jedné straně, obrátíme a necháme kynout i na druhé straně. Smažíme ve fritovacím hrnci po obou stranách.
Sníh:
3 bílky
180 g cukru (napůl moučka a krystal)
Ušleháme bílky, přidáme po částech cukr a zvolna zahříváme za stálého šlehání nad párou. Uvařený sníh naplníme do sáčku a stříkáme kroužky na koblihy. Doprostřed kroužku dáme meruňkovou zavařeninu.