Ovocný čtverec
Ovocný čtverec
Suroviny:
12 vajec
480 g polohrubé mouky
480 g cukru krupice
12 lžic oleje
Postup:
Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně zašleháme cukr, žloutky a olej. Ručně vmícháme mouku. Nalijeme do vymazané a vysypané formy, (v tomto případě čtverec 25 x 25), zvolna upečeme.
Krém:
1 litr mléka
1 vanilkový cukr
1 vanilkový pudink
8 lžic hladké mouky
Uvaříme nad párou kaši, necháme vychladnout.
600 g másla
300 - 400 g cukru moučka
Máslo s cukrem utřeme do pěny, postupně zašleháme vychladlou kaši.
Šlehačková náplň:
300 ml rostlinné šlehačky
150 g jogurtového zeesanu
300 ml vody
Ušleháme šlehačku, zašleháme zeesan, rozmíchaný ve vodě.
Dále potřebujeme:
1 mandarinkový kompot
višňový gel
1 dortová želatina (připravená podle návodu)
Dohotovení:
Upečený piškot rozřízneme na tři pláty a všechny pokropíme rumem.
První plát: uděláme trubičkou okraj z krému, aby náplň nevytekla. Natřeme višňový gel, na něj rozetřeme půlku šlehačkové náplně. Přiklopíme druhým plátem, uděláme okraj z krému, potřeme menší částí zbylé šlehačkové náplně, naskládáme okapané mandarinky a potřeme zbytkem náplně. Přiklopíme třetím plátem, potřeme celý dort krémem. Libovolně zdobíme krémem a ovocem, které potíráme dortovou želatinou.