Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ovocný čtverec

19. 3. 2023

Ovocný čtverec

Suroviny:

12 vajec

480 g polohrubé mouky

480 g cukru krupice

12 lžic oleje

Postup:

Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně zašleháme cukr, žloutky a olej. Ručně vmícháme mouku. Nalijeme do vymazané a vysypané formy, (v tomto případě čtverec 25 x 25), zvolna upečeme.

Krém: 

1 litr mléka

1 vanilkový cukr

1 vanilkový pudink

8 lžic hladké mouky

Uvaříme nad párou kaši, necháme vychladnout.

600 g másla

300  - 400 g cukru moučka

Máslo s cukrem utřeme do pěny, postupně zašleháme vychladlou kaši.

Šlehačková náplň:

300 ml rostlinné šlehačky

150 g jogurtového zeesanu

300 ml vody

 Ušleháme šlehačku, zašleháme zeesan, rozmíchaný ve vodě.

Dále potřebujeme:

1 mandarinkový kompot

višňový gel

1 dortová želatina (připravená podle návodu)

Dohotovení:

Upečený piškot rozřízneme na tři pláty a  všechny pokropíme rumem.

První plát: uděláme trubičkou okraj z krému, aby náplň nevytekla. Natřeme višňový gel, na něj rozetřeme  půlku šlehačkové náplně. Přiklopíme druhým plátem, uděláme  okraj z krému, potřeme menší částí zbylé šlehačkové náplně, naskládáme okapané mandarinky a potřeme zbytkem náplně. Přiklopíme třetím plátem, potřeme celý dort krémem. Libovolně zdobíme krémem a ovocem, které potíráme dortovou želatinou.

 

ov-7e.jpg