Kilimandžáro
Kilimandžáro
Suroviny náplň:
2 tvarohy ve vaničce
1 šlehačka
1 vanilkový cukr
4 lžíce cukru
2 želatinové ztužovače dr. Oetker
kompot mandarinky a ananas (nebo jiný)
Postup náplň:
Tvarohy, neušlehanou šlehačku, cukr a vanilkový cukr ušleháme. Přidáme větší část jemně nakrájeného kompotu a vše spojíme želatinovým ztužovačem, připraveným podle návodu. Misku o průměru 20 cm vyložíme potravinářskou folií, nalijeme náplň a dáme ztuhnout do lednice. Ztuhlou náplň vyklopíme na korpus pomazaný marmeládou.
Suroviny korpus:
6 vajec
150 g polohrubé mouky
150 g cukru krystal
1 čokoládový pudink
2 lžíce kakaa
1/2 prášku do pečiva
meruňkovou marmeládu na potření
Postup korpus:
Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme cukr a žloutky. Ručně vmícháme mouku s práškem do pečiva, čokoládový pudink a kakao. Těsto nalijeme do dortové formy o průměru 24 cm a zvolna upečeme. Vychladlý korpus rozkrojíme na dvě poloviny, jednu polovinu pomažeme meruňkovou marmeládou, druhou rozkrájíme na 16 výsečí. Na marmeládou pomazanou polovinu vyklopíme ztuhlou náplň. Výseče přikládáme na tvarohovou náplň, pokud špatně drží, můžeme potřít ještě marmeládou. Do středu dortu dáme zbytek mandarinek a ananasu, (můžeme zalít dortovým želé) a pocukrujeme.
(Zdroj: Soňa Č.)