Tmavé bílkové tyčinky
Tmavé bílkové tyčinky
Suroviny:
4 bílky
300 g pískového cukru
1 lžíce tekutého medu
4 lžíce hrubé mouky
2 lžíce kakaa
150 g mletých vlašských ořechů
Postup:
Bílky s cukrem vyšleháme nad párou, zašleháme med a opatrně vmícháme mouku, kakao a ořechy. Naplníme do sáčku s hladkou špičkou. Nastříkáme na plech, vyložený pečícím papírem širší tyčinky čtyři zákruty. Pečeme na 150° C asi15 - 20 minut popřípadě ještě dosušíme. Spojíme krémem.
Krém:
2 vejce
1 lžíce kakaa
1 lžička rozpustné kávy
1 lžíce horké vody
40 g moučkového cukru
250 g másla
Nad párou vyšleháme vejce s cukrem, kakaem a 1 lžičkou kávy spařené 1 lžící horké vody. Po zchladnutí zašleháme do másla. Pocákáme čokoládou.