Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tmavé bílkové tyčinky

18. 3. 2023

Tmavé bílkové tyčinky

Suroviny:

4 bílky

300 g pískového cukru

1 lžíce tekutého medu

4 lžíce hrubé mouky

2 lžíce kakaa

150 g mletých vlašských ořechů

Postup:

Bílky s cukrem vyšleháme nad párou, zašleháme med a opatrně vmícháme mouku, kakao a ořechy. Naplníme do sáčku s hladkou špičkou. Nastříkáme na plech, vyložený pečícím papírem širší tyčinky čtyři zákruty. Pečeme na 150° C asi15 - 20 minut popřípadě ještě dosušíme. Spojíme krémem.

Krém:

2 vejce

1 lžíce kakaa

1 lžička rozpustné kávy

1 lžíce horké vody

40 g moučkového cukru

250 g másla

Nad párou vyšleháme vejce s cukrem, kakaem a 1 lžičkou kávy spařené 1 lžící horké vody. Po zchladnutí zašleháme do másla. Pocákáme čokoládou.

 

cc-56e.jpg