Myší ouška s karamelovým krémem
Myší ouška s karamelovým krémem
Suroviny:
250 g hladké mouky
100 g práškového cukru
150 g medu
1 lžíce mléka
2 žloutky
na špičku nože jedlé sody
Postup:
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Rozválíme tenký plát, vykrájíme kolečka a pečeme po čtyřech až pěti kusech. Horké smáčkneme k sobě. Konce namáčíme do čokolády a obalujeme v oříškách. Plníme krémem.
Karamelový krém:
Jedno salko vaříme ponořené ve vodě dvě hodiny, necháme vychladnout do druhého dne. Utřeme máslo, za stálého šlehání přidáváme po lžičkách mléko z plechovky a vychlazenou kaši z karamelového pudinku. Jeden karamelový pudink svaříme ve vodní lázni s 3/8 l mléka. Naplněné necháme rozležet, změknou.