Jdi na obsah Jdi na menu
 


Řezy s jahodovým želé

20. 3. 2023

 

 

Řezy s jahodovým želé

Korpus:

5 vajec

5 lžic krystalového cukru

1 vanilkový cukr

5 PL polohrubé mouky 

1/2 prášku do pečiva

Postup:

Vejce s krystalovým a vanilkovým cukrem ušleháme do pěny. Ručně přimícháme mouku s práškem do pečiva. Hluboký plech vyložíme pečícím papírem, těsto na něj nalijeme a upečeme 10 - 15 minut při 180;C.

Želé krém:

2 vanilkové pudinky

1 l jahodového džusu

6 PL krystalového cukru

300 ml jahodového sirupu

250 g kulatých piškotů

2 PL rumu

Krystalový cukr s 3/4 l džusu dáme vařit. Ve zbytku džusu rozmícháme pudink a přidáme do vařícího džusu a uvaříme hustý želé krém.

 Tvarohový krém

500 g jemného tvarohu (přidala jsem ještě jedno (mascarpone)

250 g šlehačky

1 vanilkový cukr

3 PL práškového cukru

Šlehačku ušleháme s vanilkovým a práškovým cukrem a zamícháme do tvarohu.

Postup:

Z vychladlého těsta sundáme papír a korpus vložíme zpět do plechu. Pokropíme sirupem a naskládáme piškoty namočené v sirupu s rumem. Piškoty zalijeme horkým želé krémem a necháme vychladnout. Nakonec natřeme tvarohový krém a ozdobíme.
 

re-38e.jpg