Řezy s jahodovým želé
Řezy s jahodovým želé
Korpus:
5 vajec
5 lžic krystalového cukru
1 vanilkový cukr
5 PL polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
Postup:
Vejce s krystalovým a vanilkovým cukrem ušleháme do pěny. Ručně přimícháme mouku s práškem do pečiva. Hluboký plech vyložíme pečícím papírem, těsto na něj nalijeme a upečeme 10 - 15 minut při 180;C.
Želé krém:
2 vanilkové pudinky
1 l jahodového džusu
6 PL krystalového cukru
300 ml jahodového sirupu
250 g kulatých piškotů
2 PL rumu
Krystalový cukr s 3/4 l džusu dáme vařit. Ve zbytku džusu rozmícháme pudink a přidáme do vařícího džusu a uvaříme hustý želé krém.
Tvarohový krém
500 g jemného tvarohu (přidala jsem ještě jedno (mascarpone)
250 g šlehačky
1 vanilkový cukr
3 PL práškového cukru
Šlehačku ušleháme s vanilkovým a práškovým cukrem a zamícháme do tvarohu.
Postup:
Z vychladlého těsta sundáme papír a korpus vložíme zpět do plechu. Pokropíme sirupem a naskládáme piškoty namočené v sirupu s rumem. Piškoty zalijeme horkým želé krémem a necháme vychladnout. Nakonec natřeme tvarohový krém a ozdobíme.