Medovníčky
19. 3. 2023
Medovníčky
Suroviny:
120 g másla
100 g medu
140 g cukr moučka
2 vejce
500 g hladké mouky
2 zarovnané lžičky jedlé sody
Krém:
1 salko karamel
250 g másla
Dále: 2 hrsti vlašských ořechů, švestková povidla, čokoládu.
Postup:
Vyšleháme změklé máslo s tekutým medem a cukrem, po jednom zašleháme vejce. Na vál odvážíme mouku se sodou, nalijeme vyšlehanou směs a vypracujeme hladké těsto, které zabalené v potravinové fólii necháme několik hodin odpočinout.
Z rozváleného těsta vykrajujeme kolečka a pečeme do medové barvy (180°C asi 8 minut). Na posledním plechu upečeme odřezky, které po vychladnutí nastrouháme spolu s ořechy.
Suroviny:
120 g másla
100 g medu
140 g cukr moučka
2 vejce
500 g hladké mouky
2 zarovnané lžičky jedlé sody
Krém:
1 salko karamel
250 g másla
Dále: 2 hrsti vlašských ořechů, švestková povidla, čokoládu.
Postup:
Vyšleháme změklé máslo s tekutým medem a cukrem, po jednom zašleháme vejce. Na vál odvážíme mouku se sodou, nalijeme vyšlehanou směs a vypracujeme hladké těsto, které zabalené v potravinové fólii necháme několik hodin odpočinout.
Z rozváleného těsta vykrajujeme kolečka a pečeme do medové barvy (180°C asi 8 minut). Na posledním plechu upečeme odřezky, které po vychladnutí nastrouháme spolu s ořechy.
Změklé máslo vyšleháme se salkem (pokojové teploty) do hladkého krému. Jedno kolečko pomažeme povidly, další kolečko pomažeme krémem, přikryjeme suchým kouskem a lehce přitlačíme na povidla. Odložíme do ledničky ztuhnout. Následně pomažeme boky a obalíme v drobečkách. Můžeme je pocákat polevou, nebo jinak ozdobit.